Istorija

 

Leidžiamės keletą tūkstančių kilometrų žemyn. O gal aukštyn? Kam rūpi! Ten, kur sustoja laikas. Ten, kur baigiasi pasaulis…

Atvykome į Visatos erdves? Tikrai, ne. Pasiekėme Pasaulio Pabaigą – MIDI šventovę, ir jos kūrėją MIF‘ą. Kitaip sakant, mūsų fakultetas taip gyvuoja jau nuo 1965 metų. Ir, galbūt prireikė vienuolikos metų, kad pribręstų ir 1976 metais atsirastų svarbiausia šventė šių žemių gyventojams. MIDI – Matematikų ir Informatikų Dienos!

Tiesa, daugiau nei prieš 30 metų, šis pavadinimas skambėjo kiek kitaip – MADI. Nieko keisto. Juk tada čia gyveno tik matematikai. Tačiau jiems užteko parako, kad tik nedideliam ratui žinomos Matematikų dienos virstų savaitę trunkančia fiesta!

Istorija nebūtų istorija, jeigu joje neatsirastų „Juodųjų skylių“. Būtent tokia 1989 metais, pastūmėta politinių vėjų, nutraukė MADI rengimą. Triukšmas ir klegesys aprimo visiems ketveriems metams… Kol 1993-iais tuometinio dekano R.Kudžmos dėka vėl atgavome galimybę švęsti!

Neilgai trukus, 1999-iais sulaukėme kito įsimintino įvykio. Pro pragaro vartus buvo įleisti ir Apokalipsę kartu pranašauti prisijungė mūsų draugai – nusidėjėliai informatikai. Todėl ne tik fakultetas virto „Matematikos ir informatikos“, bet ir pati šventė iš MADI transformavosi į MIDI.

Kuo toliau, tuo labiau nuo šio fenomeno tapo neatsiejama Roko Opera (RO). Nors pirmą kartą toks pavadinimas buvo panaudotas jau 1982-iais nedidukui tuometinių pirmakursių spektakliui, tačiau tik nuo 1998-ųjų tai tapo kasmetiniu finaliniu ir viską vainikuojančiu renginiu.

Taigi, pagaliau pasiekėme 2012-us  metus. Kaip istorija byloja, kaskart atsiranda vis daugiau pasaulio pabaigos laukiančių studentų ir dėstytojų, kupinų susidomėjimo bei noro dalyvauti mūsų fakulteto renginiuose. Tad ir dabar atėjo mūsų savaitė užkurti peklą ir visiems išrėkti apie Matematikų ir Informatikų Dienas! Apie tokias dienas, su kuriomis užbaigsime pasaulį…

 



Rėmėjai

Generalinis





Pagrindiniai









Draugai







Apsauga