5’oji diena – kažkas naujo ir nematyto

Antradienį pasitikom bežaisdami stalo tenisą ,,Naujųjų Žvaigždžių‘‘ sporto klube. Šiemet teko varžytis su išties stripriais dalyviais: atvyko du žaidėjai iš ,,Adform‘‘ ir  vienas iš ,,Barclays‘‘, tik pastarasis papuolė į labai sunkų pogrupį, tad į finalą, deja, nepateko. Pasigrožėjome ir dėstytojų žaidimu – turnyre dalyvavo A.Lenkšas, puikiai pasirodė R. Lapinskas ir  A. Mitašiūnas, kuris sugebėjo prasimušti į aštuntfinalį. Trečiąją vietą užėmė V. Pažėra, antrąją – A. Stenšin, o pirmąją – nugalėjęs dvejus metus iš eilės čempionu buvusį A. Stenšin – pirmakursis IT studentas R. Martinka.

Kaip ir iki šiol, šalia sportinio renginio mums buvo pasiūlyta ir ramesnis renginys, šiandieną tai buvo debiutinis MIDi(x), kurio metu turėjome progą pasisemti naujų ir įdomių idėjų iš įvairiausių žmonių. Pradėjo Dainius Jocas, pasakojęs apie studentiškas problemas bei pasiūlė keletą tų problemų sprendimų. Po jo ant scenos lipo Ernestas Žižys, kuris kalbėjo apie universiteto diplomo vertę ir paskatino klausytojus analizuot darbo rinką, savanoriauti bei pasistengti ,,neplaukti‘‘ ant penketo. Linas Matulis pasidalino savo idėjomis, kaip tris savo gyvenimo metus ,,supakuoti‘‘ į tris mėnesius ir priminė, kad svarbiausia gyventi taip, kaip mes patys norime, o ne taip, kaip nori kiti. Galiausiai pirmąją konferencijos dalį užbaigė Antanas Stonkus, kuris paskatino žmones rūpintis sveikata, nepamiršti padėkoti net už menkiausius dalykus ir imti pavyzdį iš kitų valstybių žmonių. Po viso šito, atėjo eilė pačiam Gabrieliui Svarui Liaudanskui. Jo laisvas bendravimas (prasidėjęs jam tik žengus pirmą žingsnį pro duris), šmaikščios istorijos apie asmeninį gyvenimą (šeimą, vaikus), paauglystę, jo, kaip menininko, karjerą bei požiūris į kasdienius ir visiems aktualius dalykus, prikaustė gausų mūsų būrį. Svaro diskusiją galima pavadinti kaip gyvenimo vadybą su šmaikščiu prieskoniu. Net nepajutome, kaip praskriejo laikas.  Renginio pabaigoje muzikantui buvo įteikta įrėminta padėka, kurią jis priėmė juokaudamas, kad galės įsirėminti savo šeimos nuotrauką.

Na, o dienai einant į pabaigą pasukome link 102 auditorijos. Šiandien joje vyko dar vienas naujas, iki šiol MIDi negirdėtas renginys – MIDi Iššūkis, kurio metu dalyviai turėjo atlikti įvairias užduotis. Pirmosios užduotys buvo ,,namų darbai‘‘ – reikėjo nufilmuoti atliekant tai, ko prašė organizatoriai, taip pat paruošti trumpą vaidinimą. Tiek namų darbai, tiek užduotys, atliekamos renginio metu buvo įvertinti teisėjų komisijos. Deja, renginyje dalyvavo tik dvi komandos, tačiau tai netrukdė gerai praleisti laiką.



Rėmėjai

Generalinis





Pagrindiniai









Draugai







Apsauga