Atsiliepimai


Gintautas Samuolis


Vyr. programų inžinierius, DEV&IT


Dar būdamas antrakursiu MIF‘e, studijuodamas programų sistemas, patekau į Adform Akademiją išbandyti savo jėgas ir dirbti prie įdomaus projekto. Tuomet supratau, kiek daug dar nežinojau, viskas buvo nauja – terminai, darbo procesai, pažintis su Scrum‘u, kompanijoje naudojamos technologijos ir jų integracijos. Turėjau labai stiprius kuratorius, kurie išmokė daugybės dalykų ir įkvėpė dar labiau tobulėti.


Šiandien jau 6-eri metai kaip esu Adforme – esu vyr. sistemų inžinierius, ir – galiu tik pasidžiaugti – nuolatinis tobulėjimas lydi iki šiol. Turbūt nebuvo nei vienos nuobodžios dienos ir vis dar stebina kompetentingi kolegos, padedantys vieni kitiems integruotis. Papildomai labai motyvuoja principas, kai turi laisvę priimti sprendimus komandose – tai leidžia ir tobulėti, ir vis atrasti naujų galimybių.



Irmantas Venckus


Senior Vice Prezidentas, DEV&IT Projektai ir Architektūra, Adform Lietuvos ofisų vadovas


Programuoti pradėjau dar iki universitetinių studijų, prieš įstojant į VU baigiau Lietuvos jaunųjų programuotojų mokyklą. Dar mokykloje svajojau studijuoti VU MIF fakultete, todėl sprendimas dėl studijų, baigus mokyklą, buvo labai paprastas. Studentu tapau prieš 18 metų, tai padėjo man subręsti kaip žmogui, pagilinau jau turimas žinias, kurios buvo pagrindas mano tolimesnei karjerai.


Mano kelias Adforme prasidėjo 2007 metais, kai įsidarbinau Flash eksperto pozicijoje; beje – Flash kaip technologija – šiuo metu jau nebeegzistuoja. Darbas nebuvo nuobodus, teko nemažai bendrauti su tiesioginiais klientais, padėdavau jiems išspręsti kilusias problemas su reklaminiais skydeliais. Adform buvo viena pirmųjų tarptautinių įmonių Lietuvoje, pavyzdys daugeliui – veržli, kūrybinga, lanksti ir labai greitai auganti įmonė. Buvau pastebėtas ir pakviestas prisidėti prie pačio produkto vystimo, dar vėliau pakeičiau daug pozicijų, dirbau su klientais produkto savininko rolėje, susitikinėdavau su klientais, vėliau turėjau kelias vadovaujančias roles su skirtingomis programuotojų komandomis, architektų komanda ir skirtingais Adform produktais. Čia buvo neįtikėtinai geros sąlygas tiek mokintis, tiek atsiskleisti, tiek įgyvendinti ir pritaikyti savo žinias, o Adform vadovai atskleidė mano potencialą.


Šiandien – kai Adform jau pasiekė brandžios ir profesionalios Ad Tech kompanijos statusą ir sėkmingai konkuruoja su tokiomis įmonėmis kaip Google, Facebook, Amazon ir t.t. – mane vis dar stebina Adformer‘ių komandiškumas, polėkis ir neišsenkantis talentas. Tai, ką turėjome MIF‘e – turime ir Adforme. Ir mus visus vienija unikali kultūra, gera atmosfera, noras tobulėti ir laimingi programuotojai.






Olga Rakovskaja-Urliuk


"Asseco Lietuva" srities vadovė


"Baigiau VU informatikos studijas. Įmonėje "Asseco Lietuva" dirbu jau daugiau nei 15 metų. Pradėjau kaip programuotoja, o dabar esu vienos projektų srities vadovė. Nuo studijų laikų stebiu nelabai man suprantamą tendenciją, kai moterų skaičius IT sektoriuje yra mažas. Tačiau savo pavyzdžiu įrodinėju, kad moterų galimybės yra tos pačios, kaip ir vyrų. Dirbant "Asseco Lietuva" nuo pirmų darbo dienų buvo vertinamos tik mano turimos žinios, patirtis ir asmeninės savybės. Įmonė suteikė galimybes pagilinti ir paįvairinti žinias dirbant skirtingo dydžio projektuose, klausant specialius profesinio tobulėjimo kursus, įgyti sertifikatus, išmokti kelių programavimo kalbų bei kilti karjeros laipsniais. Įmonė apmoka kursus ir egzaminus - svarbu yra norėti mokytis. Visada turėjau daug galimybių tobulėti šioje įmonėje.


Džiaugiuosi, kad dirbu tokiame draugiškame kolektyve, kuriame smagu praleisti ne tik darbo laiką, bet ir laisvalaikį, kuriame bendruomeniškumo jausmas nepamirštamas ir pandemijos metu, nors ir kitokiu formatu negu įprasta. Privalumų įmonėje tikrai yra ir daugiau - tai privatus sveikatos draudimas, veiklos sričių įvairovė, kuri leidžia tobulėti įmonės ribose."






Agota Šuliokaitė


IT Software Engineer


What I value the most about programme? The list is long:









Dalyvavau SEB Tech programoje, kurios koncepcija labai įdomi: pusė praktikos laiko skiriama darbui komandoje, o kita pusė – asmeniniam tobulėjimui. Dalyviai buvo renkami iš Lietuvos, Latvijos ir Švedijos, o man užteko universitete įgytų žinių bei pasitikėjimo savimi, kad sėkmingai įveikusi visus etapus gaučiau praktikos pasiūlymą.


Pradėjau kaip IT srities stažuotoja, o dabar dirbu jaunesniąja IT inžiniere. Turėjau unikalią galimybę nuo pat pradžių prisidėti prie vieno didžiausių projektų SEB, matyti, kaip jis vystomas ir įgyti daug svarbios patirties bei pažinčių. Kolegos labai paslaugūs, noriai skirdavo savo laiko, labai džiaugiausi turėdama puikų mentorių.


Privalumų SEB tikrai daug – pradedant sveikatos draudimu ir naujausiais darbo ištekliais, baigiant itin moderniu bei tvariu Nova biuru. Labai patinka įmonės suteikiami resursai ir galimybės mokytis – SEB apmoka įvairius kursus, sertifikatus, taip pat didelis pliusas yra SEB tarptautiškumas ir galimybė dirbti savo srities profesionalų apsuptyje – tai padeda greičiau tobulėti ir augti, be to, yra galimybė lengvai pakeisti darbo pobūdį nekeičiant darbdavio, kadangi SEB apima platų paslaugų spektrą.